"...If backgammon were strictly a game of
chance, players would only be expected to
win on average just half of their games. Yet
stronger players consistently win games
against "beginners". There is so much more
to backgammon than just rolling the dice and
mindlessly racing your men around the board..."

NOVOSTI

 

Hrvatska pobjednik 2. Europskog ekipnog prvenstva

12:00, 21.09.2015.

Hrvatska Europski ekipni prvak 2015!!! Sjajne vijesti iz Budimpešte gdje se protekli vikend odigravalo 2. Europsko ekipno backgammon prvenstvo. Reprezentacija Hrvatske je u finalu svladala Njemački tim i to u timskom consolation meču na jednoj ploči nakon neriješenog rezultata 2-2 u regularnim mečevima na 4 ploče. Završna partija je bila nevjerovatna, pobjedili su nakon početnog zaostajanja od 0-6 (meč do 7). Čestitamo i drugim osvajačima medalja. To su na drugom mjestu Njemačka, a treća reprezentacija Danske. Hrvatsku su predstavljali: Kristijan Čuljat, Mislav Kovačić, Dado Martinčević, Nino Martinčević, Willi Preskar

Više Print

10. klupski turnir BTK-a Zagreb - petak 25.09.2015

12:00, 13.09.2015. U petak 25.09.2015 s početkom u 18,30 održat će se 10. tunir u ovoj sezoni Klupskog backgammon prvenstva u organizaciji BTK-a Zagreb. Igrat će se u prostorijama kluba na adresi Medačka 18. Turnir je otvorenog tipa što znači da su dobrodošli i igrači koji nisu članovi kluba. Sustav igranja je švicarac 5 kola s mečevima do 5 poena uz korištenje doubling cube-a i primjenu pravila Crawford. Na tablici lige vodeće mjesto Antonio Maričić ali je razlika među vodećima zanemariva. Na ovoj poveznici možete vidjeti aktualni poredak Zagrebačkog klupskog backgammon prvenstva nakon 9 kola. Pred nama je još 5 turnira do kraja sezone pa će biti zanimljivo pratiti razvoj situacije. 
Više Print

9. klupski turnir BTK-a Zagreb osvojio Leo Alpeza

12:00, 12.09.2015. U petak 11.09.2015 odigran je 9. turnir Klupskog backgammon prvenstva u organizaciji BTK-a Zagreb u ovoj godini. Igralo se po švicarskom sustavu 5 kola do 5 osvojenih bodova, a sudjelovalo je 15 igrača. S maksimalnim učinkom slavio je Leopold Alpeza, a na drugom mjestu s 4 dobivene partije završio je Kristijan Čuljat. Treći je također s 4 pobjede bio Tomislav Jurlin. Vrh tablice prvenstva i dalje drži Antonio Maričić, ali je razlika među vodećim zanemariva tako da će biti zanimljivo pratiti razvoj situacije.  Više Print

2. Šibenik Backgammon Open 2015 – pobjednik Boris Kožul

12:00, 31.08.2015.

Od petka do nedjelje (28. - 30.08. 2015.) u ugodnom ambijentu hotela Punta u Vodicama kraj Šibenika održan je drugi međunarodni turnir – Šibenik Backgammon Open 2015. Lijepo vrijeme, zanimljiv format i atraktivne nagrade privukle su čak 59 igrača što je ujedno i rekord dosadašnjih turnira Hrvatske Backgammon Lige. Turnir je započeo u petak popodne Warm-Up turnirom gdje su se igrači zagrijali uz 1-point mečeve. Prvo mjesto na Warm-Up turniru osvojio je Kristijan Čuljat iz BK Zagreb, drugi je bio Senad Jelin (BIH), a treći Boris Kožul iz BK Zagreb. Rezultate Warm-Up turnira možete vidjeti na sljedećem linku: http://www.ftbgsystem.com/t/1453

Više Print

Newsletter

Ukoliko želite primati obavijesti o turnirima i događanjima, molimo unesite adresu Vaše elektroničke pošte i kliknite "OK".

Ne propustite važna događanja, prijavite se na mailing listu...

U Bihacu slavili Dalmatinci - pobjednik Dado Martincevic iz BK-a Zadar

Protekli vikend 17. i 18.03. u hotelu Park u Bihaću odigrao se treći po redu međunarodni backgammon turnir Bihać Open 2012. Na ovom drugom ovogodišnjem rejting turniru Hrvatske Backgammon Lige sudjelovao je 31 igrač iz BiH, Hrvatske i Turske. Igralo se po švicarskom sistemu 7 kola s partijama do 9 osvojenih bodova. Prvo mjesto osvojio je Dado Martinčević iz Zadra sa svih 7 pobjeda. Drugi je bio Dejan Lozo iz BTK-a Split dok je treće mjesto zauzeo također član zadarskog kluba Zlatko Šabić - obojica s 5 pobjeda.

Turnir je protekao u opuštenoj atmosferi i druženju, a naravno obilovao je zanimljivim i napetim partijama. Pobjednici su osvojili vrijedne nagrade i ovim putem im čestitamo. Zahvale upućujemo i organizatoru na još jednom dobro organiziranom turniru.

Hrvatska Backgammon Liga ide dalje i u ovogodišnjoj žestokoj konkurenciji s nestrpljenjem očekujemo naredne turnire od kojih je prvi sljedeći turnir u Zadru 21. i 22.04.2012.

U nastavku možete pogledati kompletan izvještaj s bihaćkog turnira.

Na sljedećem linku pogledajte fotografije s turnira koje je napravio naš igrač Željko Mesarek.

Na ovoj poveznici možete vidjeti trenutni plasman HBL-e 2012 poslije bihaćkog turnira.
© Sva prava pridržana. All rights reserved. Hrvatski Backgammon Savez - Croatian Backgammon Federation, 2009.
Designed and developed by Orbitum ICT.
Powered by: Obicon CMS.