"...If backgammon were strictly a game of
chance, players would only be expected to
win on average just half of their games. Yet
stronger players consistently win games
against "beginners". There is so much more
to backgammon than just rolling the dice and
mindlessly racing your men around the board..."

NOVOSTI

 

13. klupski turnir BTK-a Zagreb - 18.10. - pizzeria Pizzeraj

12:00, 11.10.2014. U subotu 18.10.2014. s početkom u 18,30 igrat će se ovogodišnji 13. turnir u sklopu Zagrebačkog klupskog backgammon prvenstva u organizaciji BTK-a Zagreb. Ovom prilikom turnir će se održati u pizzeriji Pizzeraj na adresi Dužice 1 u Zagrebu (http://tinyurl.com/nxqbzsg). Vodeće mjesto na tablici čvrsto drži Kristijan Čuljat. Na drugom mjestu sa 104 boda manje nalazi se Leopold Alpeza dok je Srećko Raić treći sa samo dva boda manje. Do kraja godine je preostalo još 5 turnira pored ovoga pa će biti zanimljivo pratiti uzbudljivi razvoj situacije. Napominjemo da je Kristijan Čuljat dva puta zaredom osvojio Zagrebačko klupsko prvenstvo. Za konačni rejting računat će se 80% najboljih turnira svakog igrača, a trenutni poredak možete vidjeti na sljedećoj poveznici http://tinyurl.com/oleglzq Više Print

Makarska Backgammon Open 2014 - 25.-26.10.2014

12:00, 05.10.2014. U organizaciji Backgammon - Tavla kluba Split i Hrvatskog Backgamon - Tavla Saveza od petka do nedjelje 24-26.10.2014. u ekskluzivnom hotelu Osejava**** u Makarskoj održat će se 5. međunarodni turnir – 2. Makarska Backgammon Open 2014 i 3. ekipno otvoreno backgammon prvetnstvo Hrvatske - Miltonia Open 2014. Natjecanje započinje u petak 24.10.2014. jackpot turnirom Osejava Backgammon Challenge 2014 koji će se igrati po knock-out sistemu. Glavni pojedinačni turnir Makarska Backgammon Open igra se po klasičnom švicarskom sistemu korištenom na svim turnirima HBL i to sedam kola do 9 osvojenih poena. U subotu 25.10. igrat će se četiri kola, a dan poslije preostala tri kola. Ekipno prvenstvo igrat će se u knock-out format, a satnica je objavljena u nastavku. Više Print

XII klupski turnir BTK-a Zagreb - pobjednik Boro Bukvic

12:00, 03.10.2014. U četvrtak 02.10.2014 odigran je 12. ovogodišnji klupski turnir BTK-a Zagreb kao i obično 5 kola do 5 osvojenih poena po švicarskom sustavu. Sudjelovalo je 12 igrača, a pobijedio je po drugi put zaredom Boro Bukvić s 4 dobivene partije. Na drugom mjestu završio je Ozren Devald također s 4 pobjede ali lošiji u srazu s pobjednikom. Treći je bio Zoran Kožul s 3 dobivene partije. Situacija na tablici se blago promijenila. Kristijan Čuljat čvrsto drži prvo mjesto , Srećko Raić je pao na treće dok je njegovo drugo mjesto zauzeo Leopold Alpeza. Do kraja godine je preostalo još 6 turnira pa će biti zanimljivo vidjeti hoće li Čuljat uspjeti i po treći puta zaredom osvojiti zagrebačko klupsko prvenstvo. Više Print

1. Europsko ekipno backgammon prvenstvo osvojila Danska

12:00, 29.09.2014. Od 26. do 28.09.2014 u hotelu Valamar Lacroma u Dubrovniku igralo se povijesno 1. Europsko ekipno backgammon prvenstvo. Na turniru je nastupilo 7 reprezentacija i to: Austrija, Bosna i Hercegovina, Danska, Grčka, Hrvatska, Island i Mađarska. Igralo se po švicarskom sustavu na 4 ploče u 7 kola. Dvije prvoplasirane ekipe igrale su finale, a trećeplasirana i četvrtoplasirana razigravali su za 3.mjesto tj. brončanu medalju. Poslije niza uzbudljivih i napetih mečeva tijekom 3 dana slavila je reprezentacija Danske pobjedom u finalu nad Austrijom 3:1, a za 3.mjesto Grčka protiv Hrvatske razigravanjem nakon neriješenog rezultatata 2:2.

Više Print

Newsletter

Ukoliko želite primati obavijesti o turnirima i događanjima, molimo unesite adresu Vaše elektroničke pošte i kliknite "OK".

Ne propustite važna događanja, prijavite se na mailing listu...

U Bihacu slavili Dalmatinci - pobjednik Dado Martincevic iz BK-a Zadar

Protekli vikend 17. i 18.03. u hotelu Park u Bihaću odigrao se treći po redu međunarodni backgammon turnir Bihać Open 2012. Na ovom drugom ovogodišnjem rejting turniru Hrvatske Backgammon Lige sudjelovao je 31 igrač iz BiH, Hrvatske i Turske. Igralo se po švicarskom sistemu 7 kola s partijama do 9 osvojenih bodova. Prvo mjesto osvojio je Dado Martinčević iz Zadra sa svih 7 pobjeda. Drugi je bio Dejan Lozo iz BTK-a Split dok je treće mjesto zauzeo također član zadarskog kluba Zlatko Šabić - obojica s 5 pobjeda.

Turnir je protekao u opuštenoj atmosferi i druženju, a naravno obilovao je zanimljivim i napetim partijama. Pobjednici su osvojili vrijedne nagrade i ovim putem im čestitamo. Zahvale upućujemo i organizatoru na još jednom dobro organiziranom turniru.

Hrvatska Backgammon Liga ide dalje i u ovogodišnjoj žestokoj konkurenciji s nestrpljenjem očekujemo naredne turnire od kojih je prvi sljedeći turnir u Zadru 21. i 22.04.2012.

U nastavku možete pogledati kompletan izvještaj s bihaćkog turnira.

Na sljedećem linku pogledajte fotografije s turnira koje je napravio naš igrač Željko Mesarek.

Na ovoj poveznici možete vidjeti trenutni plasman HBL-e 2012 poslije bihaćkog turnira.
© Sva prava pridržana. All rights reserved. Hrvatski Backgammon Savez - Croatian Backgammon Federation, 2009.
Designed and developed by Orbitum ICT.
Powered by: Obicon CMS.