"...If backgammon were strictly a game of
chance, players would only be expected to
win on average just half of their games. Yet
stronger players consistently win games
against "beginners". There is so much more
to backgammon than just rolling the dice and
mindlessly racing your men around the board..."

NOVOSTI

 

16. klupski turnir BTK-a Zagreb, petak 28.11.

12:00, 20.11.2014. U petak 28.11.2014. s početkom u 18,30 igrat će se 16. ovogodišnji turnir u sklopu Zagrebačkog klupskog backgammon prvenstva u organizaciji BTK-a Zagreb. Turnir će se održati u prostoru kluba na adresi - Medačka 18. Igrat će se po standardnom formatu Zagrebačkog klupskog prvenstva - švicarac sa 5 kola do 5 osvojenih poena. Pored ovoga do kraja sezone preostalo je još 2 turnira. Za konačni rejting računat će se 80% najboljih turnira svakog igrača tj. oduzet će se bodovi iz 3 najslabija turnira od ukupno 18. Već sada možemo čestitati treći put za redom Kristijanu Čuljatu koji čvrsto drži prvo mjesto sa velikom razlikom od drugoplasiranog, ali će se voditi neizvjesna bitka za preostala dva mjesta koja nose nagradu. Na drugoj poziciji nalazi se Srećko Raić, a Leopold Alpeza je treći sa samo jednim bodom manje. Tu su i Tomislav Jurlin te Zoran Kožul i Marko Kožul koji teoretski mogu računati na jednu od te dvije pozicije.

Više Print

Zagreb Backgammon Open 2014 - 1. nagrada 1000EUR

12:00, 18.11.2014. U subotu i nedjelju 06. i 07.12.2014. igrat će se otvoreni turnir Zagreb Backgammon Open 2014. Format turnira je knock-out s dvije consolation razine s mečevima do 9 poena (finale - 11). Igrači koji ispadnu iz glavnog turnira imaju priliku vratiti se u borbu za nagrade kroz Repasaž. To znači da poraženi iz 1. kola formiraju Fighters Bracket s partijama do 7 gdje u narednim kolima ulaze poraženi iz sljedećih kola glavnog turnira. Dva najbolja igrača iz glavnog turnira te dvojica iz repasaža susreću se u polufinalu te nastavljaju borbu za glavne nagrade. Ove godine je BTK Zagreb uz pomoć sponzora - tvrtki: Enison, Miltonia, Lidia Moda i Nobel Corporation osigurao vrijedne nagrade, a garantirani iznos za 1. mjesto je 1000EUR. Svi igrači koji ispadnu i iz repasaža (Fighters Bracket) sudjeluju u Last Chance turniru gdje imaju priliku osvojiti petu glavnu nagradu. Više Print

Najavljujemo - Masters Hrvatske Backgammon Lige 2014

12:00, 17.11.2014. Još jedna odlična sezona Hrvatske Bacgkammon Lige je pri kraju. Godina je bila puna zanimljivih turnira, novih igrača domaćih i stranih, a Hrvatski Backgammon Tavla Savez inicirao je i formiranje Europske Backgammon Federacije te organizirali prvo povijesno Europsko ekipno prvenstvo u Dubrovniku na kojem je sudjelovalo čak 6 država. Sve to ne bi bilo moguće bez naših članova i igrača, voditelja klubova koji su organizirali turnire te upornosti i vodstva predsjednika Saveza Marka Kožula. U protekle 4 sezona HBL-e pobjednici su redom bili: Mislav Kovačić, Mislav Radica i dva puta zaredom Dado Martinčević. Nakon 7 odigranih turnira u ovoj godini 12 igrača sudjeluje na završnom Mastersu što će odlučiti i konačnog pobjednika HBL-e 2014. godine. Masters će se igrati u petak 05.12.2014 u Zagrebu u sjedištu HBTS-a, Medačka ulica 18. Naredni dan u subotu 06.12. igrat će se Zagreb Open 2014.  Više Print

15. klupski turnir BTK-a Zagreb osvojio Kristijan Culjat

12:00, 15.11.2014. 15. klupski turnir BTK-a Zagreb u ovoj godini igrao se u petak 14.11.2014, a sudjelovalo je 8 igrača. Igralo se po standardnom formatu za ovo prvenstvo - švicarac 5 kola do 5 osvojenih poena. S 4 dobivene partije slavio je Kristijan Čuljat. Na drugom mjestu završio je Tomislav Štrk s 3 pobjede dok je treći bio Tomislav Jurlin s istim brojem dobivenih partija. Pobjedom na ovom turniru Čuljat je definitvno potvrdio svoj 3 uzastopni trofej Zagrebačkog klupskog prvenstva. Do kraja sezone ostala su još 3 turnira gdje će biti zanimljivo vidjeti tko će osvojiti drugo i treće mjesto za koje pretendira nekoliko igrača među kojima je razlika na tablici vrlo mala. Više Print

Newsletter

Ukoliko želite primati obavijesti o turnirima i događanjima, molimo unesite adresu Vaše elektroničke pošte i kliknite "OK".

Ne propustite važna događanja, prijavite se na mailing listu...

U Bihacu slavili Dalmatinci - pobjednik Dado Martincevic iz BK-a Zadar

Protekli vikend 17. i 18.03. u hotelu Park u Bihaću odigrao se treći po redu međunarodni backgammon turnir Bihać Open 2012. Na ovom drugom ovogodišnjem rejting turniru Hrvatske Backgammon Lige sudjelovao je 31 igrač iz BiH, Hrvatske i Turske. Igralo se po švicarskom sistemu 7 kola s partijama do 9 osvojenih bodova. Prvo mjesto osvojio je Dado Martinčević iz Zadra sa svih 7 pobjeda. Drugi je bio Dejan Lozo iz BTK-a Split dok je treće mjesto zauzeo također član zadarskog kluba Zlatko Šabić - obojica s 5 pobjeda.

Turnir je protekao u opuštenoj atmosferi i druženju, a naravno obilovao je zanimljivim i napetim partijama. Pobjednici su osvojili vrijedne nagrade i ovim putem im čestitamo. Zahvale upućujemo i organizatoru na još jednom dobro organiziranom turniru.

Hrvatska Backgammon Liga ide dalje i u ovogodišnjoj žestokoj konkurenciji s nestrpljenjem očekujemo naredne turnire od kojih je prvi sljedeći turnir u Zadru 21. i 22.04.2012.

U nastavku možete pogledati kompletan izvještaj s bihaćkog turnira.

Na sljedećem linku pogledajte fotografije s turnira koje je napravio naš igrač Željko Mesarek.

Na ovoj poveznici možete vidjeti trenutni plasman HBL-e 2012 poslije bihaćkog turnira.
© Sva prava pridržana. All rights reserved. Hrvatski Backgammon Savez - Croatian Backgammon Federation, 2009.
Designed and developed by Orbitum ICT.
Powered by: Obicon CMS.