"...If backgammon were strictly a game of
chance, players would only be expected to
win on average just half of their games. Yet
stronger players consistently win games
against "beginners". There is so much more
to backgammon than just rolling the dice and
mindlessly racing your men around the board..."

NOVOSTI

 

Pobjednik V klupskog turnira BTK-a Zagreb - Zeljko Vuckovic

12:00, 05.04.2014. U petak 04.04.2014 s početkom u 18,30 igrao se 5. ovogodišnji klupski turnir BTK-a Zagreb. Kao i obično odigrano je 5 kola do 5 osvojenih poena po švicarskom sustavu. Sudjelovalo je 15 igrača, a po prvi put u svojoj nedugoj backgammon karijeri pobjedu je odnijeo Željko Vučković sa svih 5 dobivenih partija. Na drugom mjestu je završio pobjednik prošlog klupskog turnira Srećko Raić s 4 pobjede dok je s istim brojem dobivenih partija treću poziciju zauzeo Boro Bukvić inače član splitskog kluba. Raić i dalje drži vodeće mjesto ovogodišnjeg zagrebačkog klupskog backgammon prvenstva, a nepromijenjeno stanje je i s drugom pozicijom koju s 35 bodova manje drži Zoran Kožul. Leopold Alpeza je pao na četvrto mjesto s kojeg ga je skinuo dvostruki klupski šampion Kristijan Čuljat sa samo 5 bodova manje od drugoplasiranog. Tablicu možete vidjeti na poveznici: http://tinyurl.com/oleglzq Više Print

Najavljujemo 3. Zadar Backgammon Open

12:00, 27.03.2014. U subotu i nedjelju 12.-13.04.2014. u organizaciji Backgammon kluba Zadar, u Hostelu Zadar, Obala Kneza Trpimira 76, održat će se 3. međunarodni backgammon turnir - Zadar Backgammon Open. To će biti treći po redu turnir u sklopu Hrvatske Backgammon Lige 2014, a pravo sudjelovanja imaju svi igrači koji uplate kotizaciju i registraciju dok organizator daje besplatno učešće svim igračima s World Giant liste i onima koji na GridGammon serveru imaju rating +2000. Za sve one koji dođu ranije, u petak 11.03.2014 biti će održan i warm-up turnir, a u subotu i nedjelju pored glavnog predviđen je i 100€ Jackpot turnir za koji već vlada veliki interes. Glavni turnir će se igrati po švicarskom sistemu sa 7 mečeva do 9 poena po međunarodnim turnirskim backgammon pravilima. Prvog dana igrat će se 4 meča, a drugog dana preostala 3. Koristit će se službeni program Hrvatskog Backgammon - Tavla Saveza za swiss turnire*.
Više Print

Damjan Plesec osvojio Bihac Backgammon Open 2014

12:00, 23.03.2014. U subotu i nedjelju 22. i 23.03.2014 u hotelu Opal Exclusive igrao se 5. Bihać Backgammon Open u sklopu Hrvatske Backgammon Lige 2014 (Croatian Backgammon Tour). Natjecalo se 28 igrača, a igralo se po švicarskom sustavu 7 kola do 9 osvojenih poena. Slavio je Damjan Plesec iz Slovenije sa 6 pobjeda i 1 porazom. Isti omjer je imao i drugoplasirani Boris Kožul iz zagrebačkog kluba, ali je izgubio međusobni susret s pobjednikom. Na trećem mjestu završio je također član BTK-a Zagreb Kristijan Čuljat s 5 pobjeda i 2 poraza. Damjan je 4. igrač koji je uspio osvojiti bihaćki turnir nakon Želimira Bodiroge, Nenada Ibrahimpašića te dvaput za redom Dade Martinčevića. Ovim turnirom dobili smo i novi poredak na ovogodišnjoj ljestvici gdje je vodeću poziciju zauzeo Čuljat dok je Željko Mesarek pobjednik prvog turnira koji se računa u ovogodišnji rejting Zagreb Opena iz prosinca 2013. pao na četvrtu poziciju. No pred nama je još 5 turnira + Masters u ovoj godini tako da je razlika među vodećima na ljestvici još uvijek zanemariva. Više Print

Pobjednik 4. klupskog turnira BTK-a Zagreb 2014. - Srecko Raic

12:00, 08.03.2014. U petak 07.03.2014 odigran je 4. klupski turnir BTK-a Zagreb u 2014. godini. Igralo se 5 kola do 5 osvojenih poena po švicarskom sustavu. Natjecalo se 11 igrača, a pobjedio je Srećko Raić sa svih 5 dobivenih partija. Na drugom mjestu je završio Marko Kožul s 4 pobjede dok je treći bio Kristijan Čuljat s 3 dobivene partije. Ovo je Srećkov prvi osvojeni turnir u karijeri, a ovom pobjedom je izbio na čelnu poziciju ovogodišnjeg zagrebačkog backgammon prvenstva. Uspio je skinuti Ozrena Devalda koji je vodeću poziciju držao dva kola, ali je izostankom s ovog turnira pao na šestu poziciju. Drugo mjesto drži Zoran Kožul, na trećem je Leopold Alpeza s bodom manje dok je na četvrtu poziciju izbio dvostruki šampion Kristijan Čuljat. Razlike među vodećima su još uvijek minimalne te nam preostaje čekati sljedeći turnir kako bi vidjeli daljnje odvijanje vrlo uzbudljivog Zagrebačkog backgammon prvenstva 2014. u kojem je predviđeno ukupno 20 turnira. Više Print

Newsletter

Ukoliko želite primati obavijesti o turnirima i događanjima, molimo unesite adresu Vaše elektroničke pošte i kliknite "OK".

Ne propustite važna događanja, prijavite se na mailing listu...

O nama

Prvi koraci u vezi backgammona u Hrvatskoj napravljeni su u lipnju 2009. godine kada je utemeljen Backgammon - Tavla klub Zagreb kao prvi klub takve vrste u našoj državi, a tada je održan i prvi međunarodni turnir. Predsjednik i idejni začetnik je Marko Kožul.
Hrvatski Backgammon - Tavla Savez utemeljen je 05. ožujka 2010. u Zagrebu i to udruživanjem tri kluba: Zagreb, Bol i Split. Na osnivačkoj skupštini usvojen je Statut Saveza, a izabrani su članovi tijela kao što slijedi:
Predsjednik: Marko Kožul
Potpredsjednik: Mislav Radica
Tajnik: Zoran Kožul
Članovi Upravnog odbora: Marko Kožul, Mislav Radica, Dejan Lozo, Dalibor Pavošević, Marko Aždajić i Vanja Panthy.

U rujnu 2010. Savezu su se priključili i klubovi: Dubrovnik i Rijeka.

Cilj i misija je popularizacija i omasovljenje backgammon - tavla igre u Hrvatskoj, okupljanje i povezivanje backgammon - tavla udruga te predstavljanje Republike Hrvatske na međunarodnim backgammon natjecanjima. HBTS će usklađivati posebne i zajedniče interese u cilju provođenja pravila propisanih aktima Saveza na osnovama pune ravnopravnosti i odgovornosti te međusobnog razumijevanja i uvažavanja.

Hrvatski Backgammon - Tavla Savez (Croatian Backgammon Federation) je dana 03. rujna 2010. godine upisan u Registar udruga pri Gradskom uredu za opću upravu, Grad Zagreb, pod registarskim brojem 21007853.
Ovlaštene osobe za zastupanje su: Marko Kožul, predsjednik Saveza, Mislav Radica, potpredsjednik Saveza  i Zoran Kožul, tajnik Saveza.
Matični broj poslovnog subjekta pri Državnom zavodu za statistiku je 2678322.
OIB: 34825838373
< !-- /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-parent:""; margin:0cm; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman";} p.MsoFooter, li.MsoFooter, div.MsoFooter {margin:0cm; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; tab-stops:center 8.0cm right 16.0cm; font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman";} @page Section1 {size:612.0pt 792.0pt; margin:70.85pt 70.85pt 70.85pt 70.85pt; mso-header-margin:36.0pt; mso-footer-margin:36.0pt; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;} -->  © Sva prava pridržana. All rights reserved. Hrvatski Backgammon Savez - Croatian Backgammon Federation, 2009.
Designed and developed by Orbitum ICT.
Powered by: Obicon CMS.